Project#83 Bubur Keladi dgn Gula Merah Tabur

Bahan-bahannya:
1buku Ubi Keladi 
1cwn Santan
1/2cwn Gula (ikut kesesuaian)
2helai Daun Pandan
Sedikit Garam
Gula Merah untuk taburan

Caranya:
Ubi keladi dibuang kulit, potong dan bersihkan. Kemudian rebus sehingga empuk. Toskan dan ketepikan seketika. Sementara itu, masak santan, gula, garam dan daun pandan sehingga mendidih. Kemudian masukkan ubi keladi yang telah direbus empuk tadi. Masak seketika dan bolehlah diangkat. Hidangkan. Taburkan gula merah apabila sedia untuk dimakan...

* Bubur ini juga boleh ditambah sagu mata ikan.
Caranya, masak sagu dahulu bersama sedikit air sehingga masak, kemudian masukkan santan, gula, garam dan daun pandan dan teruskan seperti langkah di atas..
selamat mencuba...😊

Comments

Popular Posts